Sunucu Kuralları

Cevapla
DenizK[M2]
Mesajlar: 59
Kayıt: Pzt Oca 15, 2024 8:27 pm

Sunucu Kuralları

Okunmamış mesaj gönderen DenizK[M2] »

DenizK

Kurallar

Bu kurallara ana kurallar denir ve kesin olarak emredici ve tartışılmaz niteliktedir. Kurallar oyunun düzenini, gerilimini ve gelişimini sağlar. Bu düzenden en küçük bir sapma oyunu bozar, amaçları yok eder, oyunun değerini sıfıra indirir.

Bu kurallar Dedektif@ tarafından kurulmuştur



```ABRA COOP BİRLİKLERİ KURAL VE BAN SEBEPLERİ

Aşağıda belirtilen kural ve ban sebepleri yalnızca sunucudaki oyuncuları değil, yetkili kadrosu dahil herkesi ilgilendirmektedir. Ceza uygulamalarında Bağışçı/Takım/Yetkili/Irk/Yaş/Cinsiyet ayırt edilmeden eşit muamelede bulunulur. Bu, sunucunun ana kuralıdır. Sunucumuz Discord kanalımıza entegredir, oyuna katılan yeni/eski tüm oyuncular kuralları okumuş kabul edilir ve bu doğrultuda işlem uygulanır.


MADDE 1
Genel/Şahsa hakaret
Sunucu içerisinde her türlü hakaret yasaklanmıştır. Bu yasaklama sunucudaki her birey için eşit derecede geçerlidir. Her hangi bir sebeple bir kişiye, cisime veya olaya, diğer oyuncuların duyacağı şekilde hakaret etmek yasaklanmıştır. Bu davranışta bulunan kişiler sunucudan uzaklaştırılabilir. "Ağzımdan kaçtı","Çok sinirlendim" gibi savunmalar asla kabul edilmez.

MADDE 2
Gereksiz/Rahatsız edici iletişim
Gerek sohbet kanalları, gerekse sesli kanallar üzerinden insanları rahatsız edecek ve şikayete sebep olacak derecede davranışta bulunmak yasaktır. Bilgi vermek bahanesi ile kesintisiz mikrofon kullanımı yasaktır. Grup ve özellikle Command kanalı yalnızca gerekli durumda ve önemli bir konu hakkında konuşmak üzere kullanılır. Bu madde hiç kimseden şikayet gelmezse işleme koyulmaz. Şikayet gelirse
maddeyi ihlal eden kişi sunucudan uzaklaştırılabilir.

MADDE 3
Reklam yapmak
Discord, Sunucu, Steam grubu ve diğer ABRA Topluluklarında sunucu, Discord, grup ve site reklamı özelliği taşıyan her türlü paylaşımı yapmak yasaklanmıştır. Başka bir sunucuya ait video, görsel veya tanıtım içeriği olan hiç bir paylaşım yapılamaz. Bu yasaklama Steam Unit için de geçerlidir. İzinsiz bir şekilde diğer sunucu ve kanallarda ABRA adına reklam yapmak da bu yasağa dahildir. Reklam yapan kişi uyarılır ve ardından sunucudan uzaklaştırılır.```

```MADDE 4
Bilinçsiz/Pervasız araç kullanımı
Sunucu içerisindeki hiç bir araç eğitim için kullanılamaz. Yalnızca kullanmayı bilen kişiler tarafından amacına uygun olarak kullanılmalıdır. Helikopter ile art arda çakılmak, tank ile hava araçlarına çarpmak, kullanmayı bilmeden uçurmaya çalışmak gibi nedenler sunucudan uzaklaştırılmanıza neden olabilir. Öğrenilmek istenen araçlar sunucu harici yerlerde öğrenilmelidir. Sunucuyu
eğitim sunucusu olarak kullanmak yasaktır.

MADDE 5
Oyunu/Takımı sabote etmek
Sunucuda ekip arkadaşını yaralama eylemi, troll, araç ile ezme, başka birisi tarafından alınan rehinenin öldürülmesi, görevdeki sivillerin kasten öldürülmesi, görevi başarısızlığa uğratacak eylemler, görevi bitirmek üzere olan kişinin görevine izinsiz dahil olmak, başkasının yan görev ödülünü izinsiz kullanmak, "Düşman sandım" bahanesiyle dost hava ve kara araçlarını vurmak, rehin alınan HQ komutanının öldürülmesi ve benzeri olayların tümü, Oyunu/Takımı sabote etmek başlığı altında değerlendirilir ve ceza olarak bu ihlali yapan kişi sunucudan uzaklaştırılır.

MADDE 6
Hile/Bug kullanımı
Sunucuda bulunan herhangi bir bug herhangi bir sebeple suistimal edilemez ve mümkünse şikayet kanalından yetkililere bildirilir. bulunan bug'un kasıtlı şekilde tekrar tetiklenmesi, bugu kullanarak oyunda üstünlük elde etmeye çalışmak veya huzur bozmak hile ve bug kullanımı başlığı altında değerlendirilir ve yapan kişi sunucudan uzaklaştırılabilir.

MADDE 7
Rollerin işlevi dışında kullanımı
Kısıtlı sayıdaki rollerde afk kalmak, kişinin bilgisiz olduğu rolü işgal etmesi, rolleri görevinin ve amacının dışında kullanmak, "Helikopter düştü, çatışmaya katıldım" gibi bahanelerle rollerin her türlü meşguliyeti, piyade ve diğer alakasız rollerdeyken helikopter sürmeye çalışmak gibi eylemler sunucuda yasaklanmıştır. İlgili maddeyi ihlal eden kişi uyarılır ve sunucudan uzaklaştırılabilir.```

```KALIP KURALLAR | KK

1- Karargahta bulunan Hummingbird isimli helikopter yalnızca yan görevlerde kullanılabilir. Bu araç ile ana göreve gitmek yasaktır ve helikopter pilotları bu araç ile taşıma yapamaz.

2- Yan görevden elde edilen ödüller yalnızca görevi tamamlayan kişiye aittir ve izni alınmadan kullanılamaz.

3- Helikopterler kısmına eklenen silahlı hava araçları yalnızca bağışçılara özeldir kullanılması kesinlikle yasaktır.

4- Discord sunucumuzda açıklık içeren, epilepsiyi tetikleyen veya pornografik içerikler paylaşmak yasaktır.

5- Sunucuda siyaset, din, dil, ırk gibi konularda tartışmaya girmek kesinlikle yasaktır.

6- Jet ve İHA'lar hava savunma hariç yan görevlere yalnızca destek atışı yapabilir. Görevi piyadesiz bitirmeleri yasaktır.

7- Yan görev ödüllerine eklenen Zamak MRL isimli havan aracı sadece karargahtan 3 km uzaklıkta kullanılabilir karargahtan atış yapmak yasaktır.

9- Havan topçusu rolüne geçmeden havan aracını kullanmak yasaktır.

10- Karargahta bulunan botlar yalnızca araçlara mürettebat olarak alınabilir. (Gunner, Commander, Driver). Harici kullanım yasaktır.

11- Başka bir kişi tarafından kullanılması gereken/kullanılacak aracı alıkoymak yasaktır.

12- Yan görev yok iken Hummingbird kullanılması yasaktır.

13- Hava kontrolünde bulunmayan kişiler helikopter pilotlarına "Şuraya in, buraya git" tarzı yönlendirme yapamaz, helikopter pilotları kendi uçuşlarından sorumludur.

15- Doktor rolünde bulunan kişilerin yaralı kişileri imkanı olduğunda kaldırma zorunluluğu vardır, Özel Tim bu kurala dahil değildir.```


```Helikopter Pilotluğu Kuralları

1- Helikopter pilotlarının önceliği her zaman kişileri taşımaktır, atak helikopterleri yalnızca mevcutta yeteri kadar taşıyıcı varsa kullanılabilir.

2- Helikopter pilotları bölgelere gitmeden önce kendilerine güvenli gidiş ve iniş rotası belirlemeli, aircraft kanalına geçip harita üzerinde işaretleme yapmalıdır.

3- Pilotlar, bölgeye iniş sırasında zarar gören aracı direkt olarak karargaha yollayıp yeniden canlanarak asıl görevlerine devam etmeli, çatışmaya katılmamalıdır.

4- Helikopter ile akrobasi hareketleri yaparken taşınan kişilerin veya aracın ölmesi/patlaması sonucunda helikopter pilotu uyarılır veya görevinden alınabilir

5- Karargahtan kalkış sırasında 2 farklı helikopterin tek helikoptere sığacak sayıda kişiler ile kalkış yapmaması gerekmektedir, helikopterler kendi aralarında iletişim içinde kalarak biniş düzeni sağlamalıdır.

6- Pilotlar bölgeye indirme esnasında yükselmemeli ve alçak uçuş ile indirme yapmalıdır.

7- Havada 1 adet atak helikopteri varsa 2. atak helikopter kaldırılamaz.

8- Helikopter pilotları belirli kişilere veya takımlara özel pilotluk yapamaz.

9- Tüm hava aracı kullanıcıları sesli iletişim kurmak zorundadır. Mikrofon kullanamayacak durumda olan kişiler hava aracı kullanamaz.

10- 2 Helikopter pilotu tek atak helikopterine biniş yapamaz. Gunner başka rolden bir oyuncu veya bot olmak zorundadır.

11- Bot alan pilotlar hariç hava araçlarını kullanan kişiler ayrı grupta yer alamaz. Her zaman ana gruba dahil olmak ve söylenenleri duymak zorundadırlar.

12- Karargah Savunma görevinde pilotların yalnızca karargaha indirme yapma zorunluluğu vardır, acil inişler bu durumun dışında kalmaktadır.

13- Botlar taşıma helikopterlerine yalnızca gunner olarak alınabilir.

14- Helikopterler yalnızca karargah önünde bulunan helikopter iniş alanlarından piyade alabilir.```
Cevapla